keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Hyvät asiat tapahtuvat teen ääressä

Syksy on täällä ja ennen kuin huomataankaan, iloisten ja haikeiden joululaulujen tuhat eri versiota soitetaan taas radiossa. Syksyn tuloa näkee monessa eri paikassa monella eri tapaa. Media tykittää kuinka päästä eroon kesäkiloista ja kuinka käyttää (toivon mukaan) kesällä lepuutettuja aivoja arkeen palattua. Olemme täynnä energiaa ja motivaatiota, jonka kunniaksi hankimme uudet treenivarusteet ja kokeilemme ruokareseptejä, jossa kotimaiset kausituotteet ovat vahvasti mukana.

Syksy on myös aika, jolloin lapsista tulee nuoria aikuisia muuttaessa kotoa pois. Perheen perintötavarat ja valmistujaisista saadut astiat pääsevät viimein käyttöön. Vanhemmat auttavat kovasti esimerkiksi sisustamisessa ja hankkimalla (yhdessä nuoren kanssa) kaikkea mitä uuteen kotiin tarvitaan. Minun elämässäni se tarkoitti sitä, että pitsiverhot peittivät huoneeni ikkunan sen minkä pystyivät ja opiskelija-asunnon kylmyyden taltuttamiseksi annettiin vedenkeitin.

Kyseinen vedenkeitin tarjosikin minulle ja uusille opiskelijakavereilleni monen monta nautinnollista ja rentouttavaa teehetkeä. Sanotaan, että hyvät asiat tapahtuvat teen ääressä. Debbie Macomberin Yakimalaaksontie 1105-romaanissa keskustellaan jopa, että elämän tärkeimmät tapahtumat käydään teen ääressä, johon päähahmo toteaa:

Eikö ole hassua, miten tärkeä rooli keittiöllä ja teekupilla on elämässäni.

Ymmärrän nyt, että se on ollut itselläkin. Ne teehetket olivat vain alkua jo melkein vuosikymmenen kestäneelle ystävyydelle. Kiitos vanhemmille, jotka huolehtivat että minulla oli kaikki tarpeellinen kääntäessäni uutta sivua elämässä. Vaikka se tarkoittaakin, että nykyisin tyydytään ilomielin pelkkiin sälekaihtimiin.


Mitä hyviä asioita sinulle on tapahtunut teen ääressä?


Opiskelija! Näyttämällä voimassaolevaa opiskelijakorttia Teemyymälässämme saat -20% norm.hintaisista tuotteista. Etu voimassa syyskuun loppuun. Tervetuloa viettämään kiireetöntä laatuaikaa ystävien tai perheen kanssa Teemyymäläämme!

2 kommenttia:

  1. Minä löysin elämän teen äärellä, aloitin sen joskus kuuskyt luvulla ja elän edelleenkin tee vahvana kumppanina joka päivä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla Mirja :) Se taitaakin olla monen teen juojan kohtalo!

      Poista