perjantai 25. elokuuta 2017

Mikä on paras teepannu?

Mikä on paras teepannu?

Tämä on yksi kysymys, jota kysytään säännöllisesti Teemyymälässämme. Siihen on myös monta vastausta. Esimerkiksi itämaisessa teekulttuurissa vihreälle teelle suositellaan posliinista ja lasista kannua. Pu erhille ja mustille laaduille (kiinalaisten punainen tee) ajatellaan taas että savi ja posliini olisivat parasta materiaalia. Jos oikein hifistellään, tietystä savesta valmistettu kannu olisi tietyn vuoden Pu erh-laadulle ja toisenlaisesta savesta valmistettu kannu toisenlaiselle Pu erhille ja niin edelleen. Suosituksissa otetaan huomioon muun muassa miten teen lehtiä voidaan ihastella niiden avautuessa tai miten savimateriaali korostaisi haudutetun teen makua. Tarkkaa touhua voi teepannun valitseminen olla siis.

Uskonpa kuitenkin, että se kaikkein oikein vastaus on se, että valitse teepannu joka on sinulle se kaikkein käytännöllisin tai minkä ulkonäkö miellyttää sinua eniten. Ota huomioon paljonko itse juot tai kuinka monta teen juojaa saman katon alta löytyy. Se että asuu yksin, ei välttämättä tarkoita sitä että pieni pannu riittäisi, jos henkilö juo litratolkulla päivässä (tämmöistä pohtivat erityisesti teepannua lahjaksi ostamassa olevat asiakkaat) ja kuin myös on pariskuntia, joille riittää pikkupannu omaan käyttöönsä. Tähän liittyen on toinen teepannukysymys, jota kysytään usein; kuinka monta kupillista esimerkiksi yhden litran teepannusta saa. Siitä saa noin 3-5 kupillista, mutta varmaksi myyjä ei voi mennä vannomaan, sillä vain asiakas itse tietää minkä kokoiset kupit kotoa löytyy.

Pohdi sitten sitä mikä materiaali olisi hyvä. Jokaisessa pannumateriaalissa on omat puolensa. Valurautaista voisi suositella semmoiselle, jolle käy helposti vahinkoja keittiössä, kun taas lasista semmoiselle jolle esteettiset asiat kiinnostaa. Termospannu voisi sen sijaan olla semmoiselle, joka haluaa teen pysyvän kuumana pitkään.

Sitten voi olla ihan puhtaasti vaan pannun väri tai kuviointi, joka miellyttää käyttäjää. Lilan, kukkien, Japanin ystävälle jne. Mutta niin kuin teepannuja, on meitä ihmisiäkin monenlaisia. Joku haluaa just tietynlaisen pannun, kun toinen saattaa haluta omistaa kymmenen eri pannua. Valitse siis semmoinen teepannu, joka sopii omaan käyttöön. 


Teepannut ja pannusetit -20% Teemyymälässä ja verkkokaupassa 26.8.-1.9. Verkkokaupan alekoodi forsmanteepannu


Minkä kokoinen? 1,5 dl-pannu on pienin ja suurin on 2 l.

Mitä materiaalia? Lasi, savi, keraami, valurauta...

Entäs väri tai kuvio?

Vai haluatko pitää teen kuumana pitkään termospannun avulla?

2 kommenttia:

 1. Voi vitsi miten ihania teepannuja ja mainio artikkeli muutenkin!
  Yleensä jos juon yksin teetä, niin haudutan koko satsin tilavalla teesihdillä 0,7 l mukiin. Jaettuja teehetkiä varten löytyy sitten lasinen teekannu joka on toiminut tosi hyvin. Tuo termariversio on kyllä varsin kätevän oloinen jos tykkää juoda teensä hissuksiin tai on taipumusta unohtaa osa teestä pannuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maru! :)
   Kyllä se on loppujen lopuksi niin yksilöllistä missä tykkää teensä hauduttaa ja eri tilanteisiin tuppaa useimmiten olee erilaisia välineitä!
   Tuo termari on myös tyylikäs, perinteinen mutta ei tylsällä tavalla :)

   Poista