keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Pysähdy ja älä ajattele


Maanne ihmiset ovat köyhiä, mutta onnellisia.
Se johtuu siitä, että he eivät katso kelloa.

On tämä elämä kyllä aikamoista aikatauluttamista, ihan sama onko arki vai loma. Silti eläminen kellon viisareiden mukaan voi kieltämättä olla hyvin addiktoivaa. Monen vuoden jälkeen vaihdoin uuden pariston rannekellooni- ihan vaan jotta fillaroidessa olisi nopeampaa katsoa pitäisikö polkea kovempaa.

Monesti sanon asiakkaalle, että kun teetä haudutetaan ja juodaan, se on sinun hetkesi rauhoittua ja pysähtyä- antaa kallisarvoista aikaa itsellesi. Arvatkaapas kuinka monesti olen tämän itse tehnyt teen avulla? 

Eilen yritin sitä ensimmäistä kertaa Taiwanista vierailleen teemestarin johdolla. Kirjaimellisesti pysähtyminen ja olemaan paikoillaan on ihan piece of cake, mutta odottakaapas kun omat ajatukset alkavat harhailemaan tuhatta ja sataa. Nuo ruoat pitäisi jääkaapista syödä pian...Tuolle pitäisi laittaa sähköpostia huomenna... Ai hitto kun selkään sattuu...

Myönnän, että viinillä tämä olisi onnistunut helpommin. 

Tunnin (jätin kellon pois, joten en tiedä kauanko meni oikeasti) hiljaisuuden ja teen juonnin jälkeen keskusteltiin teen terveysvaikutuksista. Huom. ei sitä antioksidanttikolesterolialaskevamineraalilaihdutustatukeva- puolta, josta länsimaissa ollaan hyvin kiinnostuneita, vaan se kuinka se edistää mielenrauhaa. 

Siis mitä... Voiko teen avulla päästä bikinikuntoon ja olla henkisesti tasapainossa?!

Nautin todella paljon syvällisestä keskustelusta ja illan aikana koin suurta inspiraatiota, jota harvemmin tulee koettua. Siis semmoinen, joka oikeasti pistää tekemään eikä "joo joskus pitäis kokeilla". Vaikka epäonnistuin pahoin mieleni tyhjentämisessä lempijuomani avulla, oli silti ihan uskomattoman seesteinen olo kävellessäni Helsingin keskustassa- ei ollut kiirettä mihinkään.

Tämän aamun aloitin eri tavalla- aloitin sen juomalla teetä. En katsomalla viestejä, enkä kuuntelemalla musiikkia. Mieli harhaili jälleen kerran, lähinnä että töihin pitäisi lähteä kohta. Mutta hemmetti soikoon, on se jo suuri muutos kun tulee poikettua omasta rutiinista! Päätin, että aion tässä asiassa loistaa jonain päivänä, se vaatii vain päivittäistä harjoittelua.

Mutta ensin, säädetäänpäs tuo kello soimaan puoli tuntia aikaisemmin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti