keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Mietelmiä kassan takaa: Mitä terveysvaikutuksia teessä on?

Otsikossa olevaan kysymykseen saan vastata päivittäin täällä myymälässämme, ja eihän siinä mitään, kun joskus asiakkaan reaktion perusteella kertomani voi olla elämää mullistavaa. Siis kirjaimellisesti elämää mullistavaa, sillä teen juonnin terveyshyödyt ovat tutkitusti monipuoliset ja suuret. Eilen Hesari julkaisi artikkelin, jossa kerrottiin Hollannin lisäävän ensimmäistä kertaa ravitsemussuosituksiin juoda 3-5 kupillista mustaa tai vihreää teetä päivittäin. Kymmenen vuoden aikana tehdyt tutkimukset viittasivat selkeästi teen juonnin vaikuttavan edullisesti verenpaineeseen sekä riski sairastua diabetekseen ja saada sydäninfarkti aleni. 

Positiivinen uutinen tämähän kieltämättä on, ja jonka kautta varmasti syntyy uusia teenjuojia. Tosin henkilökohtaisesti toivoisin edelleen enemmän kirjoituksia teestä nautintoaineena. Suomessa teekulttuuria edistänyt mediapersoona Pirkko Arstila kiteyttää länsimaalaisen teen juonnin hyvin: ”Teetä ei ole pakko juoda koska se on terveellistä, vaan koska se on hyvää”. Rehellisesti sanottuna, jos tiettyjä ruokia ja juomia ostetaan terveellisyyden vuoksi, mutta hampaat irveessä tungetaan ne kurkusta alas, niin onko siinäkään järkeä? 

Seuraavalla kerralla kun menet teeostoksille, ota tavoitteeksi ajatella ensin makua. Silloin kun teehetkesi aikana et enää ajattele ”vielä yksi kupillinen ja päivän antioksidantit on saatu”, olet jo voiton puolella. Yksinkertaisesti; tee on hyvää, tee on terveellistä, mutta toimikoon jälkimmäinen hienona bonuksena nautinnolliselle makuelämykselle.


(kirjoituksessa oleva mielipide on kirjoittajan omaa mielipidettä, eikä välttämättä vastaa yrityksen mielipidettä. mielipiteestä huolimatta kirjoittaja tulee edelleen ilomielin palvelemaan asiakasta asiakkaan tarpeiden mukaisesti.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti