keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Vinkkejä juhlien teetarjoiluun

Kuinka moni on saanut nauttia juhlissa upeasta tarjoilusta, kunnes kahvihetken koittaessa teen juojille tarjotaan vuosia kaapissa olleita narupusseja? Veikkaan, että aika moni. Useat ovat myös kertoneet, että juovat sitten mieluummin kahvia. On monta tapaa tehdä omista juhlistasi "hitusen" hienommat teetarjoilun myötä. Ja vieläpä helposti! Tässä muutama vinkki.Teeruusuke edustaa upeata kiinalaista käsityötä ja filosofiaa, jonka mukaan teetä pitäisi nauttia kaikilla aisteilla. Teen lehdistä ja kukista palloksi sidottu ruusuke aukeaa kuumassa vedessä ja sitä voi hauduttaa moneen kertaan ilman sihtiä. Visuaalinen makuelämys, jota muun muassa monet hääparit ovat vierailleen jakaneet lahjaksi.

Auringon Silta
Seitsemän Enkeliä

Tiikerin Lilja


Kuten ruusukkeissa, teehelmetkin ovat käsin sidottuja ja helppo hauduttaa. Juhlissa teehelmiä voidaan tarjoilla esimerkiksi skumppalaseista. Tällöin suositellaan laittamaan neljä helmeä yhteen lasiin ja kuumaa vettä päälle, jotta helmet aukeaisivat kunnolla. Maun mukaan voidaan jäähdyttää haalean lämpöiseksi tai kylmäksi ja haluttaessa lisätä jotain kuplivaa. Ja eikun lisää vettä vaan lehtien päälle lasien tyhjentyessä!
Kun täällä odotellaan varhaisperunoita, teen ystävät odottavat vuoden ensimmäisiä teesatoja. Jos haluaa tarjota teetä "perinteisellä" tavalla, niin siihen kävisi oikein mainiosti Intian Darjeeling-alueen ensisadon tee eli first flush. Haudutettaessa oikein eli n. 90-asteisessa vedessä 3-4 minuuttia, tämän mustan teen pehmeys tulee hemmottelemaan makunystyröitä. Huom. rajoitettu erä!Tässä oli tosiaankin muutama vinkki mitä voisi teen ystäville tarjoilla omissa juhlissanne. Uskon, että he tulevat arvostamaan sitä suuresti! Ja ehkäpä toisilleen tuntemattomat ihmiset saavat puheen aihetta, kun ihmetellään yhdessä mitä ihmettä siellä kupissa oikein on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti